Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Kovács Kati énekelt az Idősek Világnapján

Találkozás egy régi szerelemmel, Most kéne abbahagyni, Úgy szeretném meghálálni – ezeket az örökzöld slágereit is elénekelte Kovács Kati énekesnő, aki a MOM Kulturális Központban, az idősek világnapja alkalmából rendezett műsor keretében lépett fel a hegyvidéki nyugdíjasok előtt.

Kovács Kati énekelt az Idősek Világnapján

Fojtíková Katarína, a Hegyvidéki Szociális Központ vezetője arról beszélt köszöntőjében, hogy a legutolsó, két évvel ezelőtt megtartott idősnapi ünnepség óta túléltünk egy pandémiát, az élet azonban nem állt meg, sőt, „felértékelődött az emberség és a szeretet”. Az idősekkel hivatásuk során találkozó munkatársaival együtt, mint fogalmazott, érzik és tudják, milyen igazak Pilinszky János szavai: „Az ember szeretetre született. Mégis, szeretni is nehéz, s a szeretetet elfogadni is nehéz.”

„Gondoljunk azokra, akik megszenvedték a járvány időszakát, és azokra is, akiket elvesztettünk” – szólított fel közös emlékezésre Pokorni Zoltán polgármester. A kerület vezetője köszönetet mondott a Hegyvidéki Szociális Központ vezetőjének és Fonti Krisztina alpolgármesternek, hogy a legnehezebb időszakban létrehoztak egy jól működő segítőszervezetet, ami bevásárlással, ebéd- és gyógyszerkiszállítással támogatta az otthonaikba kényszerülő, idős embereket. Elismerését fejezte ki továbbá azoknak a dolgozóknak és önkénteseknek is, akik szabadidejüket áldozták a segítő munkára.

Vörös Lászlóné Terike néni virágcsokrot vesz át Pokorni Zoltán polgármestertől

Az önkormányzat által szervezett ünnepi műsort követően ajándékcsomagot vehettek át a megjelent idősek. A rendezvény legidősebb résztvevőjét, Vörös Lászlóné Terike nénit, aki ez év végén ünnepli 104. születésnapját, külön is köszöntötte Pokorni Zoltán polgármester egy virágcsokorral.

(Forrás: Hegyvidéki Önkormányzat)